divendres, 9 de març del 2018

Manifestació 17 de març: a Barcelona anem enrere en accessibilitat. Ja n'hi ha prou!

Us demanem que feu agenda i guardeu el dia 17 de març al matí per a acompanyar-nos, malauradament, a una nova manifestació per a reclamar el compromís en accessibilitat arreu, i més concretament a Barcelona .

BARCELONA ÉS UNA CIUTAT ACCESSIBLE?

S'avança però malauradament també es fan passos enrere.

el dia 17 posarem de manifest públicament 3 reivindicacions:

1. El disseny dels carrers en plataforma única que segueix vigent a molts espais de la ciutat, ens continua posant en perill com a vianants, i cada vegada n'hi ha més.
El Pg. De Gràcia encara no ens fa cap gràcia!
Tenim contacte amb tècnics municipals i sembla que algunes coses comencen a avançar en aquest sentit però, alhora, s'urbanitzen molts carrers d'aquesta tipologia.

2. S'han tornat a incomplir els terminis legals per fer accessibles a tothom edificis, transports, carrers, serveis públics... Els drets humans tenen data de caducitat?

i 3. La nova ordenança de terrasses que s'aprovarà aviat, amb l'acord entre l'ajuntament i el Gremi de Restauració de Barcelona, no garantirà l'accessibilitat. Les distàncies entre façana i taules, la possibilitat de deixar les taules arramblades a la paret, la possibilitat de moure bancs per a ampliar una terrassa, la manca d'obligatorietat de tenir lavabos accessibles als restaurants, etc. en són alguns exemples. El dia de la manifestació els empadronats a la ciutat podreu signar per una ordenança de terrasses que respecti els drets de tots, inclosos els dels veíns els qals demanen un horari que els permeti descansar.
També demanem la participació de les entitats en aquesta ordenança, ja que les veus de Carrers per a tothom, la Federació de Veïns de Barcelona, l'assamblea per un Turisme sostenible, entre d'altres, no han estat escoltades.
a www.carrersperatothom.cat trobareu tota la informació sobre la campanya #Vivimlesplaces que duem a terme amb les entitats abans mencionades.
També trobareu informació sobre els locals on podeu signar, a més del dia de la manifestació.
Alguns són els següents:
  • Associació d'Usuaris de Gossos Pigall de Catalunya
  • Associació Discapacitat Visual Catalunya
  • ASENDI Nou Barris
  • Federació ECOM
  • Federació d'Associacions de Veïns i veines de Barcelona
  • i
    associacions de veïns dels diversos barris.

EL dia 17 hem de ser molta gent per cridar que volem una Barcelona accessible per a tothom i que no permetrem ni un pas enrere.

Us preguem en feu difussió. Ens trobarem a les 11:30 per a organitzar-nos i la manifestació començarà a les 12 i finalitzarà a la cantonada amb gran Via on es llegirà un manifest.
, EL punt de trobada és el dels anys anteriors: Passeig de Gràcia, davant el Palau Robert. Metro Diagonal de la L3 i L5. Estació Provença de FGC.

Sortim al carrer!
Volem carrers per a tothom!
Volem una Barcelona per a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada