dimarts, 8 de març del 2016

concentració i aniversari de la plataforma: volem carrers accessibles i sense perill!

Benvolguts i benvolgudes,

La Plataforma Carrers per a tothom, creada ara fa un any i formada per diverses entitats que agrupen a persones amb diversitat funcional, després d’un any en què no s’ha resol la problemàtica de les plataformes úniques, us convoca a una nova acció reivindicativa que estem organitzant tot coincidint amb el primer aniversari de la gran i exitosa manifestació que vam realitzar l’any passat el dia 14 de març al Passeig de Gràcia i que va tenir com a objectiu la denúncia del perill que suposa la instal•lació d’un carril de servei de vehicles sobre les voreres d’aquest important carrer, com a part de la reforma que s’hi va portar a terme.
L’acció tindrà lloc el proper dissabte dia 12 de març a les 12 del matí al
Passeig de Gràcia de Barcelona i consistirà en commemorar l’aniversari tot ocupant el carril de servei per menjar un pastís amb una espelma que prèviament bufarem. Després llegirem un manifest on exposarem la problemàtica de la proliferació de les plataformes úniques,el poc èxit que han tingut els contactes que vam tenir amb l’anterior Govern Municipal i, el nostre desig i la confiança que la situació es desbloquegi a partir d’ara i amb l’imminent contacte que tindrem amb l’Ajuntament de Barcelona el dia 18 de març. També cal dir que estem en contacte amb la Generalitat i que és possible que la nova regulació del codi d’accessibilitat ajudi molt en aquest sentit però hem de continuar fent visible el greu perill que correm per a que sigui efectiu.

Aquesta concentració significa la continuació de la campanya de protesta que va iniciar l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) al novembre de 2014, amb la difusió d'un videu que denuncia la problemàtica que suposa la presència d'un carril de vehicles sobre la vorera al Passeig de Gràcia i, en general la perillositat que suposa per a les persones cegues i amb baixa visió, la proliferació dels carrers amb plataforma única (sense voreres). Més endavant, el 12 de març del 2015, va tenir lloc la manifestació pel Passeig de Gràcia convocada per la Plataforma Carrers per a Tothom per tal de prosseguir amb la denúncia d’aquest problema.

Per altra banda, la pràctica de la plataforma única sense canvis de senyalització tàctil i visual, és a dir, sense contrast correcte de colors i textures, ja s’està duent a terme a ciutats i pobles d’arreu sense tenir en compte el greu risc que comporta per a aquest i altres col•lectius.

Per ampliar la informació sobre el tema podeu llegir el manifest que
trobareu al blog de la plataforma Carrers per a tothom
www.carrersperatothom.cat

També podeu veure el vídeo de denuncia que va realitzar l'ACIC tot
cclicant aquest enllaç que us durà al Youtube

Dades bàsiques de la convocatòria:

 • Concentració per commemorar el primer aniversari de la manifestació realitzada el 14 de març de 2015 en denúncia de la reforma del Passeig de Gràcia i de la generalització de les plataformes úniques.

 • Convoca: Plataforma Carrers per a Tothom (Agrupació d'entitats de
  Persones am diversitat funcional).
 • Data: 12 de març.
 • Hora: 12 del matí.
 • Hora prèvia de trobada: 11 del matí.

 • Punts de trobada: porta del Palau Robert, o sortida Rosselló de
  l'estació Diagonal de la Línia 3 de Metro.

 • Descripció de l’acció: commemoració de l’aniversari tot menjant un pastís i bufant una espelma, ocupant el carril de servei. Es finalitzarà amb la lectura d’un manifest
  Per tal d'organitzar la manifestació, ens trobarem a les 11 a la
  porta del Palau Robert o, si ho preferiu, a la sortida del metro de
  l'estació Diagonal de la Línia 3 que s'anomena Rosselló i que està
  just davant del Palau Robert, creuant el carrer Rosselló.

Cal que siguem molts el proper dissabte i fem sentir la
nostra veu als responsables del problema en les diverses administracions. Feu
una àmplia difusió entre tots aquells que cregueu que ens poden
acompanyar i, sobretot, no hi falteu!

Us hi esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada