dimarts, 10 de març del 2015

la Plataforma Carrers per a tothom convoca una manifestació al Passeig de Gràcia el 14 de març

Descarregueu la convocatoria de premsa (format pdf)

La Plataforma Carrers per a tothom us convoca a una manifestació que tindrà lloc el proper dissabte dia 14 de març a les 12 del matí al Passeig de Gràcia de Barcelona en protesta per la incorporació d’un carril de serveis per a vehicles per sobre de les voreres d’aquest carrer, en la nova reforma urbaniística que s’ha realitzat recentment en el Passeig de Gràcia.

Aquesta manifestació s’emmarca dins d’una campanya de protesta que va iniciar l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) al novembre de 2014, amb la difusió d’un video que denuncia la problemàtica que suposa la presència d’un carril de vehicles sobre la vorera al Passeig de Gràcia i, en general la perillositat que suposa per a les persones cegues i amb baixa visió la proliferació dels carrers amb plataforma única.

Per a tots aquells que no conegueu amb detall la problemàtica que es produeix al Passeig de Gràcia i en general en els carrers de plataforma única, a continuació en fem una breu exposició:

En el nou Passeig de Gràcia les voreres incorporen un carril de servei pel qual poden passar taxis, vehicles decàrrega i descàrrega o dels veïns i bicicletes. Aquest carril, està al mateix nivell que la vorera (sense rampes que marquin un desnivell), convertint gran part del Passeig de Gràcia en una plataforma única on circulen alhora vehicles i vianants.

Les persones cegues o amb baixa visió es poden trobar en situacions perilloses sense saber-ho, ja que no s’han incorporat marques tàctils al llarg de tot el carril de vehicles i per tant no es detecta ni amb els peus ni amb el bastó el canvi de zona entre la de vianants i la de vehicles.

Així doncs, ens trobem davant un greu problema de seguretat i de pèrdua d’elements per a la nostra orientació que es podria extendre a d’altres zones de la ciutat si s’entén que Passeig de Gràcia és un bon exemple.

Per altra banda, la pràctica de la plataforma única sense canvis de senyalització tàctil i visual, és a dir, sense contrast correcte de colors i textures, ja s’està duent a terme a ciutats i pobles d’arreu sense tenir en compte el greu risc que comporta per a aquest i altres col·lectius.

Per ampliar la informació sobre el tema podeu llegir el manifest que trobareu en aquest bloc.

També podeu veure el vídeo de denuncia que va realitzar l’ACIC.

S’ha fet arribar la nostra protesta a diverses instàncies municipals i de la Generalitat, però fins avui no ens consta cap actuació que suposi una millora pel problema que plantegem.

Per tot això, cal que siguem molts el proper dissabte i fem sentir la nostra veu a aquells que fins ara no ens han donat cap solució! Feu una àmplia difusió entre tots aquells que cregueu que ens poden acompanyar i, sobretot, no hi falteu!

Dades bàsiques de la convocatòria

  • Manifestació en denúncia de la reforma del Paseig de Gràcia i de la generalització de les plataformes úniques.
  • Convoca: Plataforma Carrers per a Tothom (Agrupació d’entitats de persones cegues i amb altres discapacitats).
  • Data: 14 de març.
  • Hora d’inici de la marxa: 12 del matí.
  • Hora prèvia de trobada: 11 del matí.
  • Punts de trobada: porta del Palau Robert, o sortida Rosselló de l’estació Diagonal de la Línia 3 de Metro.
  • Recorregut: per la vorera del cantó Llobregat del Passeig de Gràcia, des del Palau Robert (l’entrada es troba a la meitat de la cantonada entre els carrers de Rosselló i de Còrsega) fins a la cantonada Passeig de Gràcia-Gran Via (on hi ha el cinema Comèdia), lloc on està previst llegir el manifest.

Per tal d’organitzar la manifestació, ens trobarem a les 11 a la porta del Palau robert o, si ho preferiu, a la sortida del metro de l’estació Diagonal de la Línia 3 que s’anomena Rosselló i que està just davant del Palau Robert, creuant el carrer Rosselló.

Us hi esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada