dilluns, 16 de març del 2015

Notícia a La vanguardia digital i en paper sobre la manifestació del 14m: Denuncian riesgos para personas ciegas tras remodelación de Passeig de Gracia

El següent enllaç us durà a La Vanguardia Digital. Sota d'aquest, trobareu el text que apareixia a La Vanguardia en paper el diumenge 15, un dia després de la manifestació, i el PdF de la pàgina original.

Denuncian riesgos para personas ciegas tras remodelación de Passeig de Gracia

Text a La Vanguardia en paper


Els invidents critiquen el nou passeig de Gràcia

ANDREU ROCA Barcelona

Sota el ruixat que queia ahir a Barcelona, diferents entitats i associacions de discapacitats visuals i físics es van concentrar al passeig de Gràcia, a l'altura del Palau Robert, per reclamar carrers millors per a tothom.

Amb el crit de "No ens fa gràcia, el nou passeig de Gràcia", unes 200 persones van recórrer l'avinguda fins a arribar als cinemes Comedia.

El motiu principal de les seves queixes és el nou carril de serveis que s'ha habilitat arran de la remodelació del passeig barceloní. José Ángel Carrey, president de l'Associació Catalana per a la Integració del Cec, va lamentar les actuacions a l'esmentat carrer per part de l'Ajuntament. "És un perill que hi hagi un carril de serveis al mig de la vorera i que no estigui senyalitzat".

A més, segons Carrey, el Consistori no ha complert amb els criteris bàsics i elementals d'accessibilitat universal a l'hora de remodelar el passeig. Aquest nou carril de serveis, que està ocupat majoritàriament per taxis, bicicletes i vehicles privats, provoca la confusió entre persones invidents o amb poca visió, ja que no saben si són a la vorera o a la calçada. Manel Martí, president de l'Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya, es va mostrar molest pel mal exemple que està donant la ciutat catalana.

"No vull que aquests errors es converteixin en una filosofia de Catalunya, ja que després et copien altres ciutats i el problema és més gran". Martí va assegurar que hi ha altres carrers de Barcelona amb el mateix problema, com per exemple la Gran Via, i que també suposen un perill per a les persones grans i fins i tot per a qualsevol vianant.

Amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana i evitar un accident, els manifestants van reclamar explicacions a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i van demanar solucions. Fins i tot van arribar a exigir la paralització dels projectes de reforma urbanística que impliquin la implementació de plataformes úniques fins que les entitats del sector hagin consensuat una solució satisfactòria per a tothom.

En canvi, aquestes associacions s'han mostrat satisfetes amb la instal·lació de semàfors sonors i amb els camins que van des de la línia de façana fins al gual.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada