dimecres, 13 de desembre del 2017

Roda de premsa: El pacte sobre terrasses consolida la privatització de l’espai públic i retalla drets

  • Dia i hora: Dijous 14 de desembre, 11:30 hores

  • Lloc: Seu de la Favb (Obradors 10, baixos. 08002 Barcelona)

  • Convoquen: Comissió d’espai públic i terrasses de la Favb, Plataforma Carrers per a Tothom, ABTS

La Comissió d’espai públic i terrasses de la Favb, la Plataforma Carrers per a Tothom i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible(ABTS), farem públic el pròxim dijous 14 de desembre el nostre posicionament sobre el pacte per a la modificació de l’ordenança de terrasses que l’Alcaldessa i el gremi de restauradors van fer públic el dimarts 5 de desembre en roda de premsa.

Neguem rotundament l’afirmació de l’Ajuntament segons la qual aquests canvis s’adaptarien a les necessitats reals de les veïnes i veïns, i considerem que suposa una regressió de l’ordenança vigent, feta a mida dels interessos del “lobby” dels restauradors.

Pel que fa a l'accessibilitat, la futura ordenança de terrasses podria provocar un retrocés inadmisible en els drets de les persones amb discapacitat ja que obriria la possibilitat d'escurçar distàncies lliures de pas a les voreres i de la manca d'obligació de separar les terrasses de les façanes.

Per a les persones cegues seguir la façana és essencial per a orientar-se. Així mateix, les usuàries de cadires de rodes necessiten un espai (el que marca la llei) per a moure's amb seguretat i garanties.
d'altra banda, l'ordenança provocaria una major ocupació de l'espai públic amb finalitats privades i permetria, per exemple, moure mobiliari hurbà necessari com bancs per seure, etc.

segons la Federacció d'Associacions de Veïns de Barcelona, "Es repeteix el mateix patró que en el projecte de l’Espai Barça: els lobbys de la ciutat dictant l’agenda de l’Ajuntament i manca de participació i de transparència".
Consulteu la convocatòria de premsa aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada